Catering dla firm

Smaczny i zbilansowany catering dla biur

Szczeciński Forest Catering oferuje szeroki wybór pysznych i zdrowych posiłków pracowniczych (zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich) – śniadania słodkie i wytrawne, lunch, zupy i dania główne, a także desery i napoje. Wszystkie posiłki od początku do końca powstają w Szczecinie i bazują jedynie na świeżych i sezonowych produktach od sprawdzonych lokalnych dostawców. 

Nasze różnorodne, a także niezwykle apetyczne menu to wynik ścisłej współpracy doświadczonych kucharzy i specjalistów z dziedziny dietetyki. Posiłki są więc nie tylko smaczne, lecz także odpowiednio zbilansowane pod względem składników odżywczych, mikro– i makroelementów oraz kaloryczności. 

Doskonale zdajemy sobie sprawę, jak ważnym czynnikiem wpływającym na satysfakcję z jedzenia jest jego wygląd. Dlatego też dodatkową zaletą naszej usługi jest dbałość o estetykę podania każdego posiłku. Gwarantujemy prawdziwą ucztę dla oczu i podniebienia.

Catering na konferencje

Wiemy, jak dużym przedsięwzięciem jest przygotowanie konferencji dla kilkudziesięciu czy kilkuset uczestników. Jedną z najważniejszych pozycji bardzo długiej listy niezbędnych działań jest oczywiście catering. Wysiłek umysłowy niezwykle przecież wzmaga apetyt. Warto więc zadbać o zadowolenie gości i skorzystać z usług profesjonalistów. 

Odciążymy Cię obowiązku zapewnienia odżywczego posiłku i przygotujemy smakowity catering na konferencje i nie tylko. W zależności od potrzeb posiłki mogą być zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej, tak by każdy znalazł dla siebie coś pysznego.

Oferujemy bogate menu dopasowane do rodzaju wydarzenia i liczby zaproszonych osób. Świeże składniki, aromatyczne przyprawy i elegancki sposób podania z pewnością przypadną do gustu wszystkim uczestnikom spotkania i pozytywnie wpłyną na wizerunek Twojej firmy. My dostarczamy jedzenie, a ty masz przestrzeń, by skupić się na innych istotnych kwestiach.

Posiłki regeneracyjne

Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów na określonej grupie pracodawców spoczywa obowiązek zapewnienia pracownikom nieodpłatnych posiłków regeneracyjnych. Dotyczy to przede wszystkim przedsiębiorców zatrudniających do prac w trudnych warunkach lub tych,  charakteryzujących się wysokim wydatkiem energetycznym. 

Taki posiłek musi zostać podany w trakcie przerwy i koniecznie na gorąco. Oferujemy zgodne z założeniami ustawy napoje i posiłki regeneracyjne, których skład to 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów i 15% białek,  o wartości energetycznej na poziomie 1000 kcal. Dokładamy wszelkich starań, by każdy posiłek wyglądał apetycznie, świetnie smakował, a także odżywiał i dodawał sił do dalszej pracy.

Catering dla firm – jakie przynosi korzyści?

Catering firmowy to rozwiązanie zyskujące na popularności. I trudno się temu dziwić. Powszechnie znanym faktem jest, że najedzony pracownik to zadowolony i efektywny pracownik. 

Posiłki pracownicze są niezwykle atrakcyjnym benefitem przyciągającym coraz to nowych kandydatów i stanowią jedno z głównych założeń filozofii troski o pracownika. Przynoszą one także wiele wymiernych korzyści samej firmie. 

Przede wszystkim należy wspomnieć o tym, że po smacznym i sycącym posiłku pracownicy mają znacznie więcej chęci i energii do działania. Dodatkowo wzrasta ich zadowolenie z pracy i lojalność wobec pracodawcy. Wspólny posiłek to także czas na integrację pracowników i nawiązywanie pozytywnych relacji, co jest niezwykle istotnym czynnikiem wpływającym na komfort pracy. 

W przypadku zapewnienia świeżego i smacznego cateringu podczas konferencji, szkoleń czy spotkań, kreujesz pozytywny i profesjonalny wizerunek w oczach wszystkich uczestników wydarzenia. 

Warto również wspomnieć o programie dofinansowania do posiłków pracowniczych – poniżej określonej kwoty miesięcznej pracodawcy ustawowo przysługuje zwolnienie z podatku ZUS tytułem zapewnienia pracownikom nieodpłatnych posiłków.


100%
zadowolenia

Realizujemy
zlecenia od
50 zł brutto

Potrawy przygotowywane są metodą ręczną z dostępnych w danym czasie produktów. Sposób serwowania zależy od okoliczności i oczekiwań Klienta. Wygląd potraw oraz sposób podania może różnić się od prezentowanego na zdjęciach